maandag, 23. februari 2015 - 10:33 Update: 23-02-2015 13:40

Nieuwe verdachte Posbankmoord in beeld

Nieuwe verdachte Postbankmoord in beeld
Foto: Archief MV
Arnhem

De politie is een onderzoek gestart naar een nieuwe verdachte in de zaak van de zogeheten Posbankmoord. Het gaat om de moord op de 44-jarige huisschilder Alex Wiegmink.

De Arnhemse recherche heeft zondag aan de Telegraaf laten weten dat zij onderzoek doet naar een opmerkelijke tip van een getuige. De getuige heeft zich bij de Telegraaf en en bij de politie gemeld, zo schrijft de krant.

Alex Wiegmink uit Drempt werd in 2003 in het natuurgebied in Rheden vermoord. Volgens de nieuwe getuige zou de nieuwe verdachte, een auto-inbreker, dit hebben gedaan, nadat Wiegmink hem en zijn maat 'Rooie Willem' zou hebben betrapt. Wiegmink betrapte hen bij zijn auto na een rondje joggen. Hij raakte met de ene inbreker in gevecht, waarna de andere een pistool pakte en hem doodschoot.

De getuige heeft de naam van de inbreker genoemd. De naam zou volgens de broer van Wiegmink nog nooit eerder genoemd zijn in de zaak. 'Rooie Willem' was eerder wel als verdachte in beeld bij de politie. Deze Arnhemse autokraker stierf in 2008 een natuurlijke dood.

De nieuwe informatie zou ook stroken met de verklaring van een passerende mountainbiker die zei twee mannen naast Wiegminks lichaam te hebben gezien.

Provincie: