maandag, 19. januari 2015 - 16:30 Update: 19-01-2015 17:15

Nieuwe website voor eigenaren van een huis 'onder water'

Nieuwe website voor eigenaren van een huis 'onder water'
Foto: EHF
Den Haag

Eigenaren van een die 'onder water' staat, dus waarvan de huidige waarde van hun woning lager is dan de hypotheekschuld, kunnen nu voor informatie en advies terecht bij de website huisonderwater.eu. Dit meldt Vereniging Eigen Huis maandag.

De site is een initiatief van de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren NVVK en het ministerie van Sociale Zaken.

1 miljoen huizenbezitters staan ‘onder water’

Een huis staat zogenoemd onder water als de hypotheekschuld hoger is dan de actuele woningwaarde. Bij verkoop van de woning kan dan een restschuld ontstaan. Ruim een miljoen woningbezitters hebben hiermee te maken.

Volgens de NVVK stijgt onder woningbezitters de vraag naar toegankelijke, actuele informatie over de onderwaterproblematiek. Met de website hopen de initiatiefnemers door goede voorlichting eventuele financiële schade te minimaliseren. Er zijn diverse oplossingen om uit de problemen te komen, zoals het aanpassen van uitgaven, extra aflossen, restschuldfinanciering of het aanpassen van de hypotheek. De site geeft hier meer informatie over.

Vereniging Eigen Huis ondersteunt het initiatief. Zo verwijst huisonderwater.eu geregeld naar de site van de vereniging met meer informatie en adviezen voor woningbezitters.

Provincie: