dinsdag, 7. april 2015 - 10:40 Update: 07-04-2015 18:42

NIVEL:9% verzekerden maakten overstap naar andere zorgverzekeraar

Bijna één op de tien stapt over naar een andere zorgverzekeraar
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

In 2015 stapte 9% van de verzekerden over naar een andere zorgverzekeraar, zo blijkt uit onderzoek van het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg).

Dit is vergelijkbaar met het percentage van vorig jaar, toen 8% overstapte. Jongeren wisselen nog steeds vaker dan ouderen. Wel is het aantal ouderen dat overstapt toegenomen, terwijl het aantal jongeren dat overstapt, is gedaald.

NIVEL-programmaleider Judith de Jong: “Mogelijk komt dit doordat veel jongeren al een goedkope polis hebben en zij niet nog meer kunnen besparen op hun premie. De hoogte van de totale premie is nog steeds de belangrijkste reden om over te stappen, maar is minder belangrijk dan in voorgaande jaren. Redenen die te maken hebben met vrije artsenkeuze zijn een grotere  rol gaan spelen bij de keuze van een zorgverzekering en het overstappen van zorgverzekering. Verzekerden hechten, ongeacht leeftijd, veel waarde aan vrije keuze van zorgaanbieder. Jongeren vinden premie belangrijker dan ouderen.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):