woensdag, 28. januari 2015 - 20:12 Update: 28-01-2015 22:54

Nog twee arrestaties in onderzoek dodelijk steekincident

Nog twee aanhoudingen in onderzoek dodelijk steekincident
Foto: archief foto MV
Almelo

Een rechercheteam van de politie onderzoekt sinds afgelopen weekend wat er precies gebeurd is in een woning aan de Sluitersveldssingel in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 januari. Een 45-jarige man uit Almelo kwam die nacht om het leven bij een steekincident in de woning. Vier personen zijn kort na het steekincident aangehouden. Van hen zitten er drie nog vast. Woensdag 28 januari zijn nog twee inwoners van Almelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging; een man van 40 en een 15-jarige jongen.

De 40-jarige man liep die nacht ook steekwonden op en lag sindsdien in het ziekenhuis. Hij is vandaag ontslagen uit het ziekenhuis, waarna hij is aangehouden en overgebracht naar de penitentiaire inrichting in Scheveningen in verband met de zorg die hij nog nodig heeft. De 15-jarige jongen is vandaag aangehouden.

Drie andere verdachten, mannen uit Almelo van 20, 22 en 44 jaar oud, zitten nog vast en zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hun voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengd heeft. De jongste verdachte, een 16-jarige jongen, is maandagavond heengezonden maar blijft verdachte in het onderzoek.

Vechtpartij

Vrijdagnacht werd rond 02.45 uur bij de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in de woning. Bij het steekincident zijn vier personen gewond geraakt. Één van hen, de 45-jarige Almeloër, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Drie anderen werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Twee anderen konden na behandeling van hun verwondingen het ziekenhuis verlaten, waarna ze zijn aangehouden door de politie. De derde persoon met letsel, de 40-jarige man, liep ernstigere verwondingen op en bleef in het ziekenhuis.

TGO

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen om te onderzoeken wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de rol is geweest van elke verdachte in het geheel. Dit onderzoek is nog in volle gang.

Forensisch onderzoek

Direct na het incident is de politie begonnen met een uitvoerig sporenonderzoek in de woning. Ook het forensische onderzoek in de woning is nog steeds gaande.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):