dinsdag, 13. januari 2015 - 9:07 Update: 13-01-2015 10:50

Noodverordening van kracht na brand in bedrijfsverzamelgebouw Wateringen

Noodverordening in Wateringen na brand in bedrijfsverzamelgebouw
Foto: fbf
Wateringen

In de nacht van maandag op dinsdag heeft in Wateringen een grote brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Poeldijkse weg. Hierbij is asbest vrijgekomen.

Door de brand zijn 36 omwonenden op last van de brandweer uit hun woning gehaald. Ze zijn opgevangen op het gemeentehuis in Wateringen. Zij mogen gedurende de opruimwerkzaamheden niet naar huis. Ook heeft de gemeente een noodverordening voor het met asbest getroffen gebied ingesteld.

De gemeente heeft opdracht gegeven om de asbest zo snel mogelijk op te ruimen. Omwonenden van de brand dienen binnen te blijven gedurende de opruimingswerkzaamheden om verdere verspreiding van asbest door vertrapping te voorkomen.

Door de regen zijn er geen losse vezels meer in de lucht gemeten, waardoor er geen risico is op het inademen van asbest maar er liggen wel grotere asbestdelen. Deze moeten eerst opgeruimd voor omwonenden naar buiten mogen.

De toegangswegen tot de wijk zijn afgesloten. Dit zijn de Ambachtsweg, Prins Clausstraat, Kerklaan, Noordweg, Poeldijkse weg. De opruimwerkzaamheden gaan in ieder geval vandaag de hele dag duren. 

Provincie:
Blik op 112: