maandag, 9. maart 2015 - 9:36 Update: 09-03-2015 12:29

NS-medewerker houdt bloedneus over aan mishandeling

Weer conducteur mishandeld, nu op station Utrecht Centraal
Foto: Archief EHF
Utrecht

Op station Utrecht CS is maandagochtend in alle vroegte een NS-conducteur zo hard geslagen dat hij er een bloedneus aan overhield.

De dader is voor zover bekend nog niet aangehouden. De conducteur gaat wel aangifte doen. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding was voor het incident.

Afgelopen weekend vonden nog twee incidenten plaats waarbij conducteurs bedreigd en mishandeld werden. Zondag pakte de politie in Roosendaal een zwartrijder op. De man had op het traject Antwerpen-Rotterdam een conducteur onder andere met de dood bedreigd. En zaterdag werd in Helmond een conducteur bespuugd en geschopt door een zwartrijder. De politie heeft de man aangehouden.

Maandag om 09:00 uur voerde het NS-personeel nog een toeteractie tegen het geweld tegen medewerkers. Dit mede naar aanleiding van de ernstige mishandeling van een 44-jarige conductrice. Zij raakte in de nacht van donderdag 6 of vrijdag 7 maart gewond op het NS-station in Hoofddorp. Het slachtoffer werd rond 00.40 uur gevonden door een collega.

 

Provincie: