vrijdag, 27. maart 2015 - 21:20 Update: 27-03-2015 22:35

NS raadt treinreizen naar Amsterdam af

NS raadt reizen rondom Amsterdam en Schiphol af
Foto: Archief EHF
Utrecht

Het treinverkeer in Noord Holland (met name rondom Amsterdam en Schiphol) zal vanavond ernstig ontregeld blijven. NS raadt reizigers aan niet meer van of naar stations in deze regio te reizen indien dit niet strikt noodzakelijk is.

De NS heeft alle beschikbare bussen ingezet. De capaciteit is echter niet voldoende om alle reizigers direct naar hun plaats van bestemming te brengen. Een gemiddelde intercity biedt plaats aan zo’n 1000 reizigers, hiervoor alleen al zijn 20 bussen nodig. De beschikbare buscapaciteit is daarmee ontoereikend voor alle mensen die met de trein wilden reizen.

Er rijden bussen tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem, tussen Leiden Centraal en Schiphol en tussen Heerhugowaard en Hoorn. De Amsterdamse metro is opengesteld voor treinreizigers.

Op de stations zijn extra NS-medewerkers aanwezig om gestrande reizigers op weg te helpen. Op de website adviseert de NS: 'Staat u al op een station en is het niet noodzakelijk om vanavond met de trein te reizen, dan raden we u aan om eigen vervoer te regelen of uw reis uit te stellen tot morgen.'

De reisinformatie in de Reisplanners (website en app) is door de grote impact van de verstoringen niet overal actueel. Hoe korter voor vertrek, hoe betrouwbaarder uw actuele advies.

Provincie:
Tag(s):