dinsdag, 24. februari 2015 - 20:33 Update: 25-02-2015 13:18

NVZ wil weer praten met vakbonden, stakingen ziekenhuizen opgeschort

Stakingen ziekenhuizen opgeschort, NVZ wil weer aan tafel
Foto: Archief EHF
Utrecht

De stakingen in ziekenhuizen die in de lucht hingen zijn voorlopig van de baan. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) wil weer aan tafel met de vakbonden, zo meldt het FNV dinsdag.

‘Vandaag heeft de NVZ een brief gestuurd, waarin het de vakbonden FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, FBZ en NU’91 uitnodigt om op 3 maart weer aan tafel te komen’, aldus het FNV.

Elise Merlijn, cao-onderhandelaar bij FNV Zorg & Welzijn zegt over de uitnodiging:  ‘Dankzij de acties van het ziekenhuispersoneel en het door ons gestelde ultimatum is de deur weer geopend. De NVZ heeft zijn eindbod ingetrokken en wil weer aan tafel. Dat is alvast een goed begin. Maar dat betekent niet dat we er nu zijn. Integendeel. Er zal nog stevig onderhandeld gaan worden. En de druk van mogelijke acties moet voelbaar blijven voor de werkgevers. Daarom blijven we voorlopig gewoon actievoeren!’

Ultimatum

Op 19 februari jl. hebben de bonden een ultimatum aan de NVZ gestuurd. In dit ultimatum werd geëist dat het eindbod van tafel moest en werden nogmaals de eisen van het ziekenhuispersoneel benadrukt. Dit ultimatum heeft de NVZ nu dus ten harte genomen.

Provincie:
Tag(s):