donderdag, 2. april 2015 - 14:03

OM eist 20 jaar cel voor moord Amsterdam-Noord

OM eist 20 jaar cel voor moord Amsterdam-Noord
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

De officier van justitie in Amsterdam heeft woensdag een celstraf van 20 jaar geëist tegen de 52-jarige man die ervan verdacht wordt op zondag 4 mei 2014 rond 3.15 uur een 31-jarige man uit Amsterdam-Noord te hebben doodgeschoten.

De schietpartij vond plaats op het Nesserland in Amsterdam-Noord. Ambulancepersoneel dat snel ter plaatse was, constateerde die nacht dat het slachtoffer door schotverwondingen om het leven was gekomen. Ook een andere man bleek slachtoffer, hij was in zijn bovenbeen geraakt.

Volgens de officier van justitie was er sprake van ‘een weloverwogen moord’. Het slachtoffer was die nacht op een feestje tegenover het huis van de verdachte. Toen hij naar buiten kwam, werd hij door de verdachte beschoten. Over het motief van de moord blijft veel onduidelijkheid. Verdachte beweert dat het slachtoffer zijn kinderen lastig viel. Het slachtoffer werd in het bijzijn van zijn vrienden neergeschoten, de officier sprak in haar requisitoir van een executie.

De officier van justitie in haar requisitoir over de impact die de schietpartij op de nabestaanden heeft gehad: “De nabestaanden zien zich geconfronteerd met het verlies van hun zoon en broer, waarvan zij nooit afscheid hebben kunnen nemen. We kunnen ons allemaal voorstellen hoe afschuwelijk dit verlies voor hen is. Ook de aanwezigheid van vele vrienden en familie bij de zitting geeft aan hoe groot de impact van deze feiten is geweest.”

Provincie:
Tag(s):