dinsdag, 12. mei 2015 - 22:24 Update: 12-05-2015 22:29

OM eist TBS tegen vader die zoon (10) doodstak

OM eist TBS tegen vader die zoon (10) doodstak
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag tegen een vader die op 13 november 2014 in Amsterdam zijn tienjarige zoontje doodstak TBS en dwangverpleging geëist.

De officier van justitie acht doodslag wettig en overtuigend bewezen. "Op basis van de bevindingen van de politie bij het betreden van de woning, de aanhouding van de verdachte, het technisch sporenonderzoek, de resultaten van het DNA-onderzoek en de sectie in combinatie met de bekennende verklaring van verdachte kan wettig en overtuigend bewezen worden dat verdachte zijn zoon door meerdere messteken om het leven heeft gebracht", aldus de officier van justitie in haar requisitoir. 

Waarom de man zijn zoon heeft gestoken, is niet duidelijk geworden. De verdachte heeft er niets over gezegd en er waren geen directe getuigen. 

Gelet op de rapporten en adviezen van deskundigen beschouwt de officier van justitie de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar. De verdachte vormt naar de mening van de officier en de deskundigen op dit moment nog altijd een gevaar.

Provincie:
Tag(s):