zaterdag, 24. januari 2015 - 15:42 Update: 25-01-2015 14:14

OM gebruikt condooms en klantenlijst als bewijs voor misbruik 16-jarig meisje

OM laat 50 mannen oppakken op verdenking van seks met 16-jarige
Foto: Archief FBF
Maastricht

Binnenkort zal het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg 50 mannen thuis oppakken omdat zij seks hebben gehad met een minderjarig meisje.

In het onderzoek naar het misbruik gebruikt justitie de condooms van de tientallen mannen die in een Valkenburgs hotel seks hadden met het meisje. Dit melden verschillende media zaterdag. In oktober 2014 werden de volle condooms in een afvalbak op de hotelkamer gevonden. Op dat moment was het zestienjarige meisje net met een klant bezig, terwijl haar loverboy-pooier Armin A. (21) op het toilet zat. De man had een gsm bij zich met een klantenlijst. Die is in beslag genomen.

De gsm-gegevens en een prullenbak vol met gebruikte condooms leveren het OM behoorlijk wat bewijsmateriaal. En als sommige mannen niet getraceerd kunnen worden via het mobieltje, dan heeft het OM nog de condooms. Want ook via de spermasporen kunnen de mannen opgespoord worden.

Een 50-tal mannen zal gedagvaard worden, niet alleen als getuige maar ook als verdachte. Verdachte van een zedenmisdrijf. Daarnaast zullen ze in het proces ook moeten getuigen tegen loverboy Armin A. De mannen kunnen voor het zedenmisdrijf maximaal 16 jaar krijgen. Klanten zijn volgens het OM ook strafbaar als ze denken dat het meisje meerderjarig is.

Armin A. zit al sinds eind vorig jaar vast. Het meisje werd sinds 8 oktober vermist. Volgens het OM wordt A. er ook van verdacht dat hij het meisje onttrokken heeft aan het ouderlijk gezag.

Provincie: