donderdag, 19. maart 2015 - 19:53 Update: 20-03-2015 9:01

'OM heeft nieuwe getuige die rol Holleeder bij liquidaties bevestigt'

'OM heeft nieuwe getuige die rol Holleeder bij liquidaties bevestigt'
Foto: Archief FBF
Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een nieuwe getuige die beweert dat Willem Holleeder betrokken is bij diverse liquidaties in de onderwereld. Dit meldt EenVandaag donderdagavond.

De getuige waar het om gaat is de Turk Hidr K. en hij zou hebben aangegeven tegenover het OM dat een aantal liquidaties gepleegd zijn onder de regie van het nauw samenwerkende drietal Willem Holleeder, Dino S. en de in 2011 geliquideerde Stanley Hillis. 

Deze maand is de getuigenverklaring van Hidr K. aan het strafdossier ‘Vandros’ toegevoegd. In dit strafdossier onderzoekt de politie de betrokkenheid van Willem Holleeder bij afrekeningen in het criminele milieu.

Het OM zegt tegenover EenVandaag Hidr K. ‘een betrouwbare getuige’ te vinden. ‘Hij heeft niet om een tegenprestatie gevraagd van ons. Hij heeft geen geld gevraagd, hij heeft niet om strafvermindering gevraagd. Wel heeft hij gevraagd om bescherming en aangezien wij hem van belang vinden in het onderzoek naar Holleeder, bieden we hem die bescherming,’ aldus het OM.

Provincie: