donderdag, 26. februari 2015 - 16:32 Update: 26-02-2015 16:35

OM in Nederland en Italië gaan samenwerken na rellen in Rome

OM in Nederland en Italië gaan samenwerken na rellen in Rome
Foto: Screenshot Youtube
Rotterdam

Donderdagochtend heeft er in Rome een ontmoeting plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van politie en Openbaar Ministerie uit Rotterdam en hun Italiaanse ambtsgenoten. Zowel in Rome als in Rotterdam wordt strafrechtelijk onderzoek gedaan naar de ongeregeldheden die hebben plaatsgevonden in Rome op 18 en 19 februari 2015 rondom de wedstrijd AS Roma- Feyenoord.

Er zijn afspraken gemaakt over nauwe samenwerking tussen de Nederlandse en Italiaanse opsporingsinstanties. De samenwerking is er onder meer op gericht om de daders van het openlijk geweld tegen goederen en personen te identificeren en te vervolgen.

In de loop van de bijeenkomst heeft een vruchtbare uitwisseling van informatie plaatsgevonden, en hebben de Nederlandse officieren van justitie een eerste rechtshulpverzoek gedaan. Gevraagd is onder meer om relevante informatie, waaronder beeldmateriaal, met betrekking tot de ongeregeldheden.

Vertegenwoordigers van het OM en de politie uit Rotterdam waren deze week twee dagen in Rome om gegevens met betrekking tot de strafrechtelijke onderzoeken uit te wisselen.

 

Provincie: