maandag, 23. februari 2015 - 16:05 Update: 23-02-2015 16:19

OM treedt per 1 maart op tegen growshops

OM treedt per 1 maart op tegen growshops
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Per 1 maart wordt er hard opgetreden tegen facilitators van illegale hennepteelt. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

‘Per die datum is de nieuwe Opiumwet Artikel 11a van kracht, die voorbereidingshandelingen van illegale hennepteelt strafbaar stelt. Op diverse plekken vinden controles plaats’, aldus het OM.

Het Openbaar Ministerie (OM), politie, FIOD, Belastingdienst, gemeenten, provincies en het Rijk treden gezamenlijk op. Deze nieuwe wet biedt het OM en de politie de mogelijkheid strafrechtelijk in te grijpen, nog voordat er daadwerkelijk hennep wordt geteeld en gevaarlijke kwekerijen in werking zijn. De wet bestrijdt beroeps- en bedrijfsmatige illegale hennepteelt.

Meer dan een growshopverbod

​Facilitators die activiteiten voor de illegale hennepteelt verrichten, zoals het leveren van lampen en voedingsstoffen, kweekhokken, kweeklocaties en het aansluiten van elektra, worden strafbaar ten gevolge van de wetswijziging. 

Growshops hebben zich toegelegd op handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt. De nieuwe wet maakt deze bedrijfsactiviteiten strafbaar. Het OM en de politie zullen zoveel mogelijk growshops hierover vóór 1 maart informeren.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):