vrijdag, 13. maart 2015 - 8:50 Update: 13-03-2015 18:08

OM ziet alleen 18-jarige jeugdspeler Ajax als verdachte mishandeling agente

'Jeugdspelers Ajax mishandelen agente'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een 18-jarige man uit Amsterdam is gedagvaard voor de rechter wegens gewone mishandeling. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

‘De man zou op 12 maart een vrouw hebben mishandeld die later agente blijkt te zijn. De vrouw heeft zich niet bekendgemaakt als agente en heeft geen botbreuken opgelopen. Verder heeft de man het slachtoffer niet uit de auto gesleurd zoals sommige media melden’, aldus het OM. 

De 18-jarige man zal daarom gedagvaard worden voor gewone mishandeling. Omdat de 18-jarige man geen strafblad heeft, is hij met een dagvaarding heengezonden zoals gebruikelijk is. De andere twee mannen van 18 en 19 jaar zijn heengezonden zonder dagvaarding. Zij zijn geen verdachten meer en worden niet vervolgd.

Geschorst

Ajax had de drie jeugdspelers geschorst. Dit liet de club vrijdagmiddag weten. 'Ajax is op de hoogte gesteld dat drie jeugdspelers van de club gisteren zijn aangehouden door de politie. De club neemt dit zeer serieus en stelt alles in het werk om er zo snel mogelijk achter te komen wat er is gebeurd', stelde de club.

'Daarna zal Ajax bepalen of en welke passende maatregelen zullen volgen. Tot die tijd zullen de betrokken spelers geen voetbalactiviteiten voor de club verrichten', aldus Ajax.

Provincie:
Blik op 112: