dinsdag, 28. april 2015 - 10:41 Update: 28-04-2015 13:25

Omstanders belagen politie na aanhouding Tilburg

politie demonstratie
Foto: Archief FBF
Tilburg

Een aanhouding voor belediging is maandag 27 april 2015 rond 20.10 uur op de Berkdijksestraat flink geëscaleerd toen omstanders zich daar mee bemoeiden en de confrontatie zochten. Er werden in totaal drie aanhoudingen verricht.

Agenten waren ter plaatse gegaan na een melding dat een agressieve man verschillende fietsen tegen een vuilcontainer had gegooid. Terwijl zij met het onderzoek bezig waren, kwam een agressief ogende man uit een café op hen af. Hij riep tegen een getinte politieman onder meer zwarte aap, zwartjan en woorden van een dergelijke strekking.

Aanhouding

De agenten besloten hem aan te houden voor belediging. De verdachte, een 23-jarige Tilburger, verzette zich en sloeg een van de agenten in het gezicht. Inmiddels had zich een groep van circa tien personen gevormd die zich tegen de politie keerde. De agenten, die assistentie hadden gekregen, vormden een linie, ook werd de wapenstok ter hand genomen. Een politieman die in het nauw kwam spoot pepperspray in het gezicht van zijn belager. Een 45-jarige Tilburgse sloeg een agent op het hoofd. Zij werd gearresteerd en verzette zich hevig. Een 48-jarige Tilburger die haar probeerde te ontzetten werd daarom ook aangehouden maar dan voor belemmering.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):