zondag, 19. april 2015 - 20:13 Update: 19-04-2015 20:21

Onderzoek: Spookrijdster A2 botste eerst op vangrail

Onderzoek: Spookrijdster A2 botste eerst op vangrail
Foto: Archief EHF
Beek

Het politieonderzoek naar de oorzaak van het verkeersdrama in de nacht van vrijdag op zaterdag geeft een voorlopig beeld.

Uit het sporenbeeld zoals de politie dat heeft vastgesteld en de verklaringen van enkele getuigen is de 51-jarige automobiliste uit Meerssen in Beek de autosnelweg A2 opgereden in de richting van Maastricht. Voor alle duidelijkheid: de automobiliste rijdt dan dus in de goede richting !

Net voorbij het vliegveld Maastricht-Aachen Airport komt zij om onduidelijke redenen in botsing met de vangrail en tolt over de weg. Vervolgens komt ze met de voorkant van de auto in tegenovergestelde richting te staan, ze staat dus met haar auto achterstevoren. Vermoedelijk is de vrouw daarna in paniek weggereden, echter in de verkeerde richting. Als spookrijdster rijdt ze over de A2 richting Eindhoven met een snelheid van circa 60 tot 70 km per uur en tevens is een koplamp van haar auto stuk, vermoedelijk door de botsing met de vangrail.

Korte tijd later botst ze frontaal op een tegenligger, de auto waarin een 26-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Maastricht zaten. Alle drie de betrokkenen kwamen om het leven.

Om vast te stellen of er sprake is van alcoholgebruik is van haar bloed afgenomen. De uitslag van dat laboratoriumonderzoek zal nog enige tijd vragen.

Provincie:
Blik op 112: