woensdag, 25. maart 2015 - 9:05 Update: 25-03-2015 15:17

Ontruiming gekraakte panden Amsterdam in volle gang

ME begonnen met ontruiming kraakpand Amsterdam
Foto: Bon
Amsterdam

De Mobiele Eenheid, die woensdagochtend met busjes arriveerde, is begonnen met de ontruiming van het Slangenpand in de Amsterdamse Spuistraat. Daarbij zijn arrestaties door de politie verricht. De ME heeft ook het waterkanon ingezet.

Boven het centrum cirkelt een helikopter van de politie. Een shovel van de politie heeft de barricades aan de kant geschoven. Dit meldt het Parool woensdag. De ME is begonnen met het ontruimen van de Tabakspanden die in de nacht van dinsdag op woensdag door krakers werden bezet. De gemaskerde krakers zitten nog altijd in en op het dak van de panden. De ME heeft hen verzocht de panden te verlaten.

Woensdagochtend was het na een onstuimige nacht weer rustig in de Spuistraat in Amsterdam. De brandjes waren gedoofd en er waren geen krakers meer op straat. Na de onrustige nacht in de Spuistraat is door de Amsterdamse driehoek besloten vandaag de tabakspanden aan de Spuistraat te ontruimen. Afgelopen nacht kwamen zo’n 40 tot 80 krakers en sympathisanten bijeen op de Spuistraat. Zij stichtten brand, vernielden straatwerk en wierpen met de stenen een barricade op. 

Provincie:
Blik op 112: