zondag, 1. maart 2015 - 21:58 Update: 02-03-2015 8:41

Ontvoerde man bevrijd door arrestatieteam

Arrestatieteam maakt einde aan ontvoering
Foto: Archief FBF
Dordrecht

Zondagmiddag heeft een arrestatieteam in Dordrecht een einde gemaakt aan een gewelddadige vrijheidsbeneming die in de nacht van vrijdag op zaterdag begon in Zaltbommel.

In die nacht kreeg de politie een melding dat vanuit een woning aan de Mau de Jongstraat in Zaltbommel een man in een auto was meegenomen. Daarbij zou geweld zijn gebruikt. De politie startte direct met een grootschalig onderzoek. Uit dit onderzoek bleek dat een 25-jarige man uit Zaltbommel was verdwenen. Nader onderzoek wees uit dat het slachtoffer mogelijk werd vastgehouden in een woning aan de Augustijnenkamp in Dordrecht.
 

Slachtoffer bevrijd

Na zorgvuldige voorbereiding en in samenspraak met het Openbaar Ministerie viel zondagmiddag een arrestatieteam de woning binnen. In de woning werd het slachtoffer bevrijd en werden 2 verdachten aangehouden. Bij de actie raakte niemand gewond. Wel bleek de ontvoerde man enkele verwondingen te hebben. Deze werden op het politiebureau in Dordrecht door ambulancemedewerkers behandeld.
De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de vrijheidsbeneming, die zich lijkt af te spelen binnen het criminele circuit, en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Provincie:
Blik op 112: