donderdag, 12. februari 2015 - 23:01 Update: 12-02-2015 23:03

Ook Nederland sluit nu ambassade in Jemen

Ook Nederland sluit nu ambassade in Jemen
Foto: RVD
Den Haag

In navolging van de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk heeft ook Nederland vanwege veiligheidsredenen zijn ambassade in Jemen tijdelijk gesloten. Dit heeft minister Bert Koenders aan de Tweede Kamer laten weten, zo melden verschillende media donderdag.

De medewerkers van de ambassade hebben het land al verlaten. De situatie in Jemen is erg onveilig sinds sjiitische Houthi-rebellen de macht hebben overgenomen.

Koenders schrijft aan de Tweede Kamer: 'De situatie in Jemen is op dit moment onvoorspelbaar. Aanhoudende politieke spanningen en het risico van opnieuw oplaaiend geweld hebben mij tot het besluit gebracht de ambassade in Sanaa tijdelijk te sluiten. Ik betreur deze stap nu te moeten zetten. Nederland en Jemen onderhouden al vele jaren goede relaties, maar mijn verantwoordelijkheid voor de veiligheid van onze mensen op de post geeft hier de doorslag.'

Twee weken geleden gaf het ministerie van Buitenlandse Zaken al een negatief reisadvies voor Jemen af. Ook roept het ministerie de Nederlanders die nog in Jemen zijn al geruime tijd op het land te verlaten. Wanneer de ambassade weer open zal gaan, is niet bekend.

Provincie:
Tag(s):