zaterdag, 24. januari 2015 - 9:49 Update: 24-01-2015 22:52

Op alle lijnen rijden weer treinen behalve rondom Amsterdam

Treinverkeer in hele land ontregeld door winters weer
Foto: EHF
Utrecht

Momenteel rijden er op alle lijnen weer treinen behalve rondom Amsterdam. Er is geen treinverkeer op de trajecten Schiphol-Amsterdam Zuid-Amsterdam Bijlmer Arena en Schiphol-Amsterdam Zuid-Duivendrecht-Diemen Zuid-Weesp. Het zal nog enige tijd duren voordat de treindienst volledig volgens plan rijdt. Dit meldt NS zaterdag.

Door sneeuw en ijzel reden er in grote delen van het land geen of weinig treinen. Op veel plaatsen waren de bovenleiding bevroren, zo meldde de NS. In het westen en midden van het land ontdooiden de bovenleidingen weer, doordat de temperatuur was gaan stijden. De NS adviseert reizigers om de berichtgeving op NS.nl in de gaten te houden.

Het winterse weer en dan met name de onverwachte en ernstige ijzel had meer effect dan verwacht. Sinds zaterdagochtend vroeg reden er geen treinen van en naar Amsterdam, Schiphol, Haarlem, Weesp, Hoorn, Alkmaar, Amersersfoort, Utrecht, Ede-Wageningen en Gouda (uitgezonderd richting Alphen a/d Rijn), zo weet treinreiziger.nl. Volgens de site reden er alleen treinen ten zuiden van Leiden, Zoetermeer, Nieuwerkerk a/d IJssel, Den Bosch, en ten noorden van Lelystad en Zwolle. Ook rond Arnhem, Nijmegen en Deventer reden er wel  treinen. Maar door de weersomstandigheden kunnen treinen vertraagd zijn of uitvallen.

Tussen Eindhoven en Venlo en Den Bosch en Sittard had de NS vooralsnog een aangepaste dienstregeling: er reden daar minder treinen. Deze regeling geldt naar verwachting tot 12.00 uur.

In het noorden van het land had het treinverkeer last van sein- en wisselstoringen. Daardoor vielen treinen uit tussen Leeuwarden en Groningen en tussen Sneek en Stavoren. Arriva zette bussen in.

Zodra de ijzel van de bovenleidingen was verdwenen, kon het treinverkeer weer opstarten.  Maar dan kan het nog een aantal uren duren voordat de treinen weer volgens dienstregeling rijden. De NS waarschuwt ook dat het drukker kan zijn in de treinen. Ook moeten reizigers rekening houden met  een langere reistijd en vaker overstappen. 

Momenteel rijden er op alle lijnen weer treinen behalve rondom Amsterdam. Het zal nog enige tijd duren voordat de treindienst volledig volgens plan rijdt.

 

Provincie:
Tag(s):