maandag, 6. april 2015 - 12:29 Update: 06-04-2015 16:20

Op zoek naar andere jas?, bezoek dan een schuurfeest

Jas schuurfeest
Foto: Archief FBF
Mijdrecht

Wie zijn jas wil inruilen voor een andere, moet eens een schuurfeest bezoeken. Schuur- en Tentfeesten zijn in de Ronde Venen immens populair.

Het zijn feesten die worden gehouden bij de boer op het land. Sommige boeren maken hiervoor een schuur vrij, anderen zetten een heuse feesttent op het land neer. De bekendste feesten zijn onder andere de Wilde Wijven, Ouwe Lulle Pulle en Gekke Beesten. Opvallend bij de feesten is dat jong en oud met elkaar feesten en drinken. Maar het gebruik of verhandelen van drugs bij de boer op het land is uit den boze.

De populariteit van de feesten is vooral te danken aan de mond-op-mond reclame. Maar ook Twitter en Facebook worden ingezet om de feesten onder de aandacht te brengen of voor communicatie.

feest

Inruil van jas

Maar wanneer je één van de super gezellige feesten gaat bezoeken, dan is het niet verstandig om je dure jas aan te trekken. Bij de meeste feesten is er geen garderobe en moet je maar zien waar je je jas 'verstopt'. De meeste jassen zitten dan ook aan balken of palen gebonden. Bij het einde van het feest lijkt het dan ook een 'traditie' te worden dat je met een ander z'n jas naar huis gaat. Op Twitter en Facebook zie je de volgende dag dan ook velen oproepjes of iemand toevallig zijn of haar jas 'per ongeluk' heeft meegenomen. U bent gewaarschuwd. 

Provincie: