zaterdag, 9. mei 2015 - 12:07 Update: 09-05-2015 22:40

Opmerkelijk: Dieven jatten caravan met eigenaar erin

Dieven stelen caravan met eigenaar erin
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Delft

Twee caravandieven (36 en 23 jaar) liepen zaterdag tegen de lamp toen zij vanaf de Schieweg in Delft een caravan meenamen. Wat zij niet wisten, was dat in de caravan de 29-jarige eigenaar uit Rijswijk bezig was met onderhoudsklusjes zoals schoonmaakwerkzaamheden ter voorbereiding op het nieuwe caravanseizoen.

Tot zijn verbijstering bemerkte de man dat zijn caravan plotseling bewoog en voor dat de man het in de gaten had voelde hij dat zijn caravan werd aangekoppeld aan een auto en dat de bestuurder met de caravan wegreed.

De man belde daarop direct via 112 de politiemeldkamer en scheen met zijn zaklantaarn naar de bestuurder in de auto voor hem. Gekomen op de Rijksweg A13 bemerkte de dieven kennelijk dat er een man in de caravan zat en parkeerden zij de caravan op de vluchtstrook. Vervolgens koppelde zij de caravan los en reden snel weg in de richting van Amsterdam.

Doordat de zeer accuraat reagerende eigenaar van de caravan ook het kenteken van de auto had genoteerd konden agenten in Leiden de twee dieven in hun auto aanhouden. Beide mannen van 36 en 23 jaar zitten nog vast voor verhoor. Voor de Rijswijker liep ’zijn eerste caravanrit’ met een sisser af. Een voertuig van Rijkswaterstaat zorgde er later voor dat de caravan weer werd teruggebracht, omdat de politieauto geen trekhaak had.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):