woensdag, 29. april 2015 - 20:01

Opnieuw Nederlanders onderweg vanuit Nepal

Opnieuw Nederlanders onderweg vanuit Nepal
Foto: Archief EHF
Kathmandu

Het door het ministerie van Buitenlandse Zaken en SOS International gecharterde toestel is vanochtend geland in Kathmandu en inmiddels weer vertrokken. Aan boord zijn 50 Nederlanders, onder wie twee gewonden. Het toestel zal via Pakistan en Jordanië naar Rotterdam vliegen. De verwachte aankomsttijd in Rotterdam is donderdagochtend 30 april om 01.30 uur. Er wordt door BZ en SOS gewerkt aan een tweede charter. Er zijn ook reguliere commerciële vluchten die vertrekken vanuit Kathmandu waarop mensen worden geboekt, of dit zelf doen.

De 54 Nederlanders in het gisteren uit Nepal vertrokken Belgische vliegtuig zijn in New Delhi opgevangen door medewerkers van de Nederlandse ambassade. Het toestel zal vanavond vertrekken en morgenochtend omstreeks 11.00 uur aankomen op het militaire vliegveld van Brussel. De ambassade checkt momenteel of alle 54 Nederlanders mee zullen reizen naar Brussel. Eén persoon is zwaar gewond en blijft in elk geval in New Delhi in het ziekenhuis. Op het vliegveld in Brussel worden de passagiers opgevangen door de Nederlandse ambassade en SOS International. 

SOS International probeert mensen ook per telefoon, twitter en facebook te bereiken. Op het vliegveld in Kathmandu zijn mensen van het honoraire consulaat aanwezig om Nederlanders op te vangen. De Nederlandse ambassadeur in Delhi reist op korte termijn naar Katmandu.

Categorie: