zaterdag, 28. maart 2015 - 21:40 Update: 29-03-2015 10:27

Opnieuw stoffelijke resten MH17 aangekomen in kazerne Hilversum

Hilversum

Bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum zijn zaterdagavond de rouwwagens met drie lijkkisten met resten van slachtoffesr van rampvlucht MH17 aangekomen. Ook zijn er persoonlijke bezittingen meegekomen.

De Hercules met aan boord de drie kisten landde vanmiddag op 15.51 uur op vliegbasis Eindhoven. Er was een korte ceremonie waar de ministers Bussemaker en Van der Steur bij aanwezig waren. Ook 117 nabestaanden woonden de plechtigheid bij. Dit melden verschillende media zaterdag.

Na de ceremonie reden de wagens opnieuw onder politiebegeleiding in een rouwstoet naar de kazerne in Hilversum. Er was langs de route van Eindhoven naar Hilversum wel enige belangstelling voor de stoet, maar van massale toeloop of gevaarlijke situaties was geen sprake, zo liet Rijkswaterstaat weten.

De lichaamsresten zijn deze week gevonden door Nederlandse onderzoekers in Oekraïne. Dat team moet de laatste overblijfselen, persoonlijke bezittingen en brokstukken van het neergestorte vliegtuig bergen. In de kazerne zullen de overblijfselen worden geïdentificeerd.

De ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines kostte in juli vorig jaar aan alle 298 inzittenden het leven, onder wie 196 Nederlanders. Twee slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd.

Provincie: