woensdag, 4. maart 2015 - 22:25 Update: 05-03-2015 13:41

Oppositie wil snel meer duidelijkheid over 'Teevendeal'

Oppositie wil snel duidelijkheid over 'Teevendeal'
Foto: RVD
Den Haag

Er moet volgens de oppositie in de Tweede Kamer snel duidelijkheid komen over de ‘Teevendeal’ die hij in 2000 sloot als aanklager met drugshandelaar Cees H. De minister van Veiligheid en Justitie heeft steeds gezegd dat er niet meer te achterhalen was hoeveel geld er naar H. is overgemaakt. Het programma Nieuwsuur heeft wel de documenten ingezien.

Volgens Nieuwsuur is er 4,7 miljoen euro overgemaakt aan Cees H., dit is veel meer dan de 2 miljoen euro dan dat de minister de Tweede Kamer heeft voorgespiegeld. Opstelten vertelde de Kamer dat door verandering va n ICT-systemen en de bewaartermijn van bankafschriften het niet meer te achterhalen was.

Kamerlid Magda Berndsen (D66) zei tegenover het NOS Journaal dat de minister ‘echt heel veel’ heeft uit te leggen.’Als dit klopt dan staat dit haaks op de eerdere uitspraken van minister Opstelten tijdens het debat over deze zaak. Hij sprak over een veel lager bedrag en zei dat het bankafschrift onvindbaar was. We moesten hem maar op zijn blauwe ogen geloven’, aldus Berndsen.

Provincie: