donderdag, 5. maart 2015 - 19:18 Update: 05-03-2015 22:37

Opstelten pas volgende week in debat. Eerst op zoek naar bankafschriften 'Teevendeal'.

Nog geen debat. Opstelten eerst op zoek naar bankafschriften 'Teevendeal'.
Den Haag

Het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Openbaar Ministerie gaan op verzoek van minister Opstelten nog eens op zoek naar de bankafschriften van de 'Teevendeal'. Het gaat om de schikking die Teeven in 2000 als officier van justitie deed met Cees H.

De minister wil met de afschriften duidelijk maken dat hij de Kamer niet verkeerd geïnformeerd heeft. Actualiteitenrubriek Nieuwsuur meldde woensdag dat het bedrag dat aan Cees H. is overgemaakt miljoenen guldens hoger ligt dan eerder gemeld was. Het zou niet gaan om een bedrag van 2 miljoen gulden. maar om bijna 5 miljoen gulden. Dit melden verschillende media donderdag.

De coalitiepartijen wilden hierover direct een debat, maar de oppositiepartijen willen zich goed kunnen voorbereiden ne of over de juiste feiten kunnen beschikken en willen pas volgende week het debat aangaan. Opstelten heeft de Tweede Kamer donderdagavond laten weten dat hij de aanvullende vragen van de tweede Kamer uiterlijk maandag om 17.00 beantwoord., zo weet  The Post Online. Daarmee is een debat voor donderdagavond van de baan. Het wordt nu waarschijnlijk dinsdag gehouden.  

Provincie: