maandag, 19. januari 2015 - 15:02 Update: 19-01-2015 15:06

Over daken vluchtende inbrekers toch in de kraag gevat

Over daken vluchtende inbrekers toch in de kraag gevat
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

De politie heeft afgelopen zondag op heterdaad twee verdachten van een woninginbraak aangehouden die tijdnes een vluchtpoging via de daken aan de politie wilden ontkomen. Dit meldt de politie maandag.

Zondagavond kwamen bewoners van de Leidsekade rond 19.30 uur thuis en zij zagen dat hun balkondeuren openstonden. Ze belden direct de politie omdat het vermoeden bestond dat de verdachten nog binnen waren. De politie was snel ter plaatse en zag dat de verdachten via de daken van huizen aan de Leidskade probeerden weg te vluchten.

Dakpannen gegooid

De verdachten gooiden nog met dakpannen naar de agenten maar niemand werd geraakt. De brandweer assisteerde met een hoogwerker, maar die bleek niet nodig omdat de verdachten via de daken richting een braakliggend terrein aan de Damstraat renden.

Daar werd één verdachte door een speurhond gevonden. De andere verdachte hield zich schuil in een van de tuinen van de Damstraat. Beiden mannen, van 29 en 36 jaar oud en afkomstig uit Roemenië, zijn aangehouden en ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: