zaterdag, 11. april 2015 - 22:14 Update: 12-04-2015 10:25

Overgewicht goed tegen dementie

foto van dik | fbf
Foto: fbf
Londen

Net iets teveel overgewicht hebben kent gezondheidsrisico's. Maar uit Brits onderzoek blijkt dat te dik zijn ook een goede kant heeft.

Volgens een studie onder 2 miljoen Britten, blijkt dat dikke mensen minder kans lopen op dementie. Hoe dikker de mens, hoe kleiner de kans om dement te worden.

Van de 2 miljoen werden er gemiddeld 2,4 mensen per jaar dement. Mensen met overgewicht hadden volgens het onderzoek 29 procent minder kans op dementie. Uit het onderzoek bleek ook dat mensen die mager zijn (20 kilo minder dan normaal) 34 procent grotere kans hebben op dementie.

Het onderzoek is uitgevoerd door de London School of Hygiene and Tropical Medicine. De mensen die deelnamen hadden een gemiddelde leeftijd van 55 jaar.  

Toch moeten mensen met overgewicht volgens de onderzoekers niet achterover gaan zitten. Andere ziektes zoals de kans op hartfalen, diabetes en verschillende vormen van kanker kunnen de kop opsteken. ''Zelfs als de kans op dementie met overgewicht kleiner is, dan leef je misschien niet lang genoeg om dat voordeel te benutten,'' zegt Qizilbash.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):
dik