vrijdag, 1. mei 2015 - 14:29 Update: 01-05-2015 17:15

Overvallers Bredase juwelier krijgen van 11 tot 14 jaar cel

Celstraffen van 11 tot 14 jaar voor overval juwelier Breda
Foto: Archief EHF
Breda

Vier mannen zijn vrijdag door de rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeeld tot gevangenisstraffen uiteenlopend van elf tot veertien jaar, voor een gewapende overval op een juwelier in Breda in mei 2014 en poging tot doodslag op de politieagenten die hen achtervolgden op hun vlucht. Dit meldt de rechtbank vrijdag.

‘Bovendien moeten zij aan de verschillende benadeelde partijen een schadevergoeding betalen van in totaal ruim 11.000 euro’, aldus de rechtbank.

Gewapende overval

Op 30 mei 2014 hebben drie mannen een juwelier aan de Haagdijk in Breda overvallen. Daarbij hebben zij de juwelier en zijn gezin met een vuurwapen bedreigd, in de winkel bijna alles kapot geslagen en een grote hoeveelheid sieraden buitgemaakt. De vierde man is medeplichtig aan dit feit. 
Achtervolging door politie

Na de overval zijn de drie overvallers gevlucht op een scooter, waarna zij verderop in Breda zijn overgestapt in een gereedstaande auto, waar de vierde man op hen wachtte. Tijdens hun vlucht werden zij achtervolgd door politieagenten, waarvan één op een motor. In een poging de agenten hun achtervolging te doen staken, hebben de mannen op deze agenten geschoten. De rechtbank kwalificeert dit als een poging tot doodslag.

Provincie: