maandag, 30. maart 2015 - 15:06 Update: 30-03-2015 17:44

Pantser doorborende munitie gebruikt bij dubbele liquidatie Staatsliedenbuurt

OM eist tegen 2 hoofdverdachten liquidatie Staatsliedenbuurt levenslang
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de zaak rond de liquidaties in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam op 29 december 2012 maandag tegen de twee hoofdverdachten levenslang geëist. Dit heeft het OM maandag bekendgemaakt.

Het OM heeft vrijspraak gevraagd voor een derde medeverdachte omdat ze vermoedt dat hij alleen een faciliterende rol had en niet direct bij de liquidaties zelf betrokken was. 

Op 29 december 2012 werd in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt een Range Rover met daarin drie mannen beschoten met zware automatische vuurwapens. Twee van de drie mannen overleden aan hun verwondingen. Vanuit een vluchtauto werden ook twee motoragenten beschoten die de achtervolging hadden ingezet. 

Pantser doorborende munitie

De dubbele liquidatie en de poging op twee motoragenten en een man in de Staatsliedenbuurt heeft een flinke impact gehad op de bewoners van in de Staatsliedenbuurt. Vanuit een rijdende auto is in een woonwijk met automatische wapens geschoten. Daarbij is gebruik gemaakt van pantser doorborende munitie en zijn er ook kogels in woningen terecht gekomen.

Provincie:
Blik op 112: