dinsdag, 10. februari 2015 - 8:16 Update: 10-02-2015 10:52

Patiënte met vliegangst spant tuchtzaak aan om verlies inkomsten

Patiënte met vliegangst spant tuchtzaak aan om verlies inkomsten
Foto: fbf
Amstelveen

Een patiënte die zich voor vliegangst liet behandelen bij het instituut Valk, heeft een tuchtzaak aangespannen tegen de directeur van dat instituut. De tuchtzaak wordt vandaag behandeld in Den Haag.

De 43-jarige vrouw, die vandaag haar verhaal vertelt in de Volkskrant, vroeg na een vliegangsttraining aan Van G. of ze bij hem onder behandeling kon komen voor andere psychische problemen. Hij stemde toe. Deze behandeling duurde uiteindelijk vijf jaar. In die tijd liet Van G. de patiënte ook voor Valk werken als pr-medewerkster. 

Maar de vrouw zegt nu dat Van G. zijn overgewicht gebruikte om haar het werk al die tijd grotendeels vrijwillig te laten uitvoeren. Daardoor zou zij een ton aan inkomsten zijn misgelopen en dat terwijl ze tijdens de therapie had aangegeven dat ze het moeilijk vond om veel geld te vragen voor haar werk. De vrouw zegt in de krant dat ze zo onder de indruk was van Lucas G. dat ze steeds harder voor hem wilde werken: "Ik was doodsbang om hem kwijt te raken.

Stichting Valk is een samenwerkingsverband van onder meer de KLM en de Universiteit Leiden.

De directeur zelf wil volgens zijn advocaat niet reageren, maar in zijn verweer zegt hij dat de vrouw zich aan hem opdrong.

Provincie: