donderdag, 5. februari 2015 - 23:10 Update: 05-02-2015 23:51

'Persoonlijk faillissement aangevraagd voor Bram Moszkowicz'

'Persoonlijk faillissement aangevraagd voor Bram Moszkowicz'
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

Twee schuldeisers hebben het persoonlijk faillissement van voormalig advocaat Bram Moszkowicz aangevraagd. Dat meldt de Volkskrant donderdagavond.

Volgens de krant dient de zaak aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam. Advocaat Maarten Blok heeft aan de krant laten weten dat hij namens een cliënt het faillissement van de ex-advocaat bedingt, maar wil verder geen inhoudelijk commentaar geven.

Een van de schuldeisers zou volgens betrokkenen een vastgoedbedrijf zijn dat nog een paar duizend euro van Moszkowicz claimt. Het zou gaan om huur van de woning in Amsterdam van zijn ex-vrouw. Onder het huurcontract staat de handtekening van Moszkowicz.

Een voormalig cliënt van Moszkowicz, Donald G, is de andere schuldeiser. Hij beweert 35.000 euro aan Moszkowicz te hebben geleend en wil dat geld terug. Moszkowicz ontkent dat hij geld van Donald G.  heeft geleend.

Moszkowicz heeft al langer financiële problemen. Van de fiscus kreeg hij in 2012 een naheffing en een boete vanwege forse belastingontduiking. Om zijn schuld te kunnen voldoen verkocht hij het kantoorpand aan de Herengracht in Amsterdam voor 2,6 miljoen euro.

Bram Moszkowicz en zijn advocaat wilden niet op een verzoek om commentaar reageren, aldus de krant.