vrijdag, 15. mei 2015 - 17:36 Update: 15-05-2015 17:43

Philip Cocu gekozen tot Trainer van het Jaar 2015

Philip Cocu gekozen tot Trainer van het Jaar 2015
Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Phillip Cocu is onderscheiden met de Rinus Michels Award, die behoort bij de Trainer van het Jaar in het betaalde voetbal.

Tijdens het trainerscongres in Zwolle mocht Cocu de bijbehorende trofee ophalen. Via een recordseizoen werd PSV na zeven jaar weer kampioen van Nederland. Bovendien schreef de Brabantse club 28 overwinningen bij, won het een recordaantal thuisduels en levert het de nummers één en twee van de topscorerslijst van de Eredivisie.

Cocu werd afgelopen maand samen met Fred Rutten (Feyenoord), Peter Bosz (Vitesse), Ron Jans (PEC Zwolle) en Ruud Brood (NEC). Opvallend genoeg werden Jurgen Streppel, die met Willem II als promovendus verrassend in het linkerrijtje bivakkeert, en Erwin van de Looi niet genoemd. Laatstgenoemde won met FC Groningen twaalf dagen geleden de KNVB beker.

Hiddink

Ook Jean-Paul de Jong, die de prijs van beste trainer van de Jupiler League afgelopen week in ontvangst mocht nemen, ontbrak. Bondscoach Guus Hiddink kreeg een oeuvreprijs uitgereikt. AZ werd tijdens het congres beloond met de titel van Beste Jeugdopleiding van Nederland en loste daarmee Feyenoord af, dat de afgelopen vijf jaar (!) won.

Categorie:
Provincie: