donderdag, 12. maart 2015 - 20:18 Update: 12-03-2015 20:21

Plasfoto's gezocht van ijsbeertweeling

Plasfoto's gezocht van ijsbeertweeling
Foto: Diergaarde Blijdorp
Rotterdam

Onze ijsbeertweeling vertoont zich sinds 26 februari dagelijks aan het publiek. Ze hebben het er erg druk mee om de buitenwereld te verkennen. Na drie maanden in het kraamhol zijn ze daar ook echt aan toe. Dit schrijft Diergaarde Blijdorp op de website.

Het geslacht van de ijsbeertjes is nog niet duidelijk. Het is ook niet makkelijk om hier zekerheid over te krijgen. De verzorgers kunnen de jongen nu eenmaal niet van dichtbij benaderen en de voortplantingsorganen zijn door lange haren bedekt.

Als een ijsbeertje ligt of een plasje doet, dan is er de meeste kans ‘om iets te spotten’. Daarom wil Blijdorp graag de hulp inschakelen van het fotograferend en filmend publiek. Wie kan via een foto of filmpje duidelijkheid verschaffen over het geslacht van de ijsbeertjes? Met andere woorden: wie maakt de beste ‘plasfoto’ van de ijsbeertjes waaraan je kunt zien of het een mannetje of een vrouwtje is?

Voor alle duidelijkheid: Plast het ijsbeertje vanaf de buik in een recht straaltje naar beneden of naar voren, dan is het waarschijnlijk een mannetje. Plast het wat meer vanaf de staart of in gehurkte zit, dan is het vermoedelijk een vrouwtje. De plasfoto’s kan iedereen delen op de Blijdorp-Facebookpagina of Twitter met #plasfotoijsbeertjes. Als de Diergaarde zekerheid heeft over het geslacht van de beertjes, zal dit via Facebook en de site bekend worden gemaakt.

LET OP: De ijsberen zijn dagelijks buiten te bewonderen. Soms zijn ze moe van het spelen en zoeken ze even de rust van het kraamhol.