maandag, 9. februari 2015 - 21:20 Update: 09-02-2015 21:22

Politicus Jan Huitema: 'Regelzucht voedseletikettering doorgeslagen'

vlees
Foto: fbf archief
Brussel

Jan Huitema, Nederlands politicus namens de VVD in het Europees Parlement, vindt dat de regelzucht wat betreft de voedseletikettering kompleet is doorgeslagen.

"Voedselfraude moet keihard worden aangepakt" dit heeft Jan Huitema vandaag in het plenaire debat in het Europees Parlement gezegd. Hij keert zich echter tegen het verplicht labelen van de herkomst van vlees in verwerkt voedsel. Het Europees Parlement roept de Commissie in een resolutie op met nieuwe wetgeving te komen.

Huitema: "Het idee klinkt misschien sympathiek na de voedsel schandalen die we hebben gekend, maar we lossen hiermee het probleem van fraude niet op. Als iemand paardenvlees voor rundvlees wil verkopen houdt een etiket ze niet tegen. De kosten om zelfs de herkomst van vlees in verwerkt voedsel te gaan labelen zijn enorm en de bureaucratische rompslomp gigantisch. Dit is overbodige regelzucht, die de eigenlijke problemen niet oplost'', aldus Jan Huitema.

Huitema laat BlikopNieuws.nl weten tegen de verplichte herkomstetikettering te stemmen die woensdag in stemming wordt gebracht.

Categorie:
Provincie: