zondag, 8. maart 2015 - 20:43 Update: 08-03-2015 21:00

Politie deelt minder bonnen uit om betere CAO

Politie deelt minder bonnen uit om betere CAO
Foto: Archief EHF
Den Haag

De vakbonden van de politie hadden minister Opstelten tot zondagavond 18.00 uur de tijd gegeven om met een beter CAO-aanbod te komen en daardoor serieuze onderhandelingen mogelijk maken. Nu dit niet is gebeurd roepen de bonden hun leden op om vanaf maandag het aantal uitgeschreven bekeuringen drastisch te verminderen.

Minder bekeuringen

De NPB, ACP, ANPV en VMHP roepen hun leden op alleen nog bekeuringen uit te schrijven bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid en in alle andere gevallen te volstaan met een waarschuwing. Dit is de eerste van een reeks collectieve acties om minister Opstelten van Veiligheid en Justitie onder druk te zetten om met betere CAO-voorstellen te komen.

Geen beter aanbod

De bonden hebben de minister dit ultimatum gesteld op 26 februari, na twee maanden moeizaam overleg met Veiligheid en Justitie. Afgelopen vrijdag 6 maart reageerde de minister door de bonden een officiële uitnodiging voor nieuwe onderhandelingen te sturen, zonder een beter CAO-aanbod op welk punt dan ook. De bonden hebben hem op zaterdag 7 maart laten weten dat dit gebaar onvoldoende was en het ultimatum in stand bleef.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):