maandag, 2. maart 2015 - 15:41 Update: 02-03-2015 17:17

Politie doet meteen invallen met nieuwe wetgeving hennep

Politie Brabant meteen aan de slag met nieuwe wetgeving hennep
Foto: Archief FBF.nl
Drunen/Goirle

De politie in Brabant is maandag meteen aan de slag gegaan met de nieuwe wetgeving rond hennep. In Drunen en Rijen deed de politie een invallen waarbij ze goederen in beslag heeft genomen die kunnen worden gebruikt voor de inrichting van een hennepkwekerij.

Drunen

Op initiatief van de gemeente Heusden hebben gemeente en politie maandagochtend 2 maart een growshop aan de Kasteeldreef in Drunen gecontroleerd. In het bedrijf werden diverse zaken aangetroffen waarmee een hennepkwekerij ingericht kan worden. 

Het ging daarbij onder meer om groeimiddel, folie, lampen en buizen. Die goederen zijn in beslag genomen. De exploitant van de zaak, een man van 25 jaar uit Tilburg, is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt door de politie.

Rijen

De politie nam in Rijen in samenwerking met de gemeente Gilze-Rijen in een loods aan de Haansbergseweg goederen in beslag, die nodig zijn om een hennepplantage in te richten. Het gaat onder meer om kweekbakken, vaten, buizen en filters.

Deze actie komt voor uit een tip van de gemeente over de opslag van deze materialen in de loods. Verder onderzoek van de politie en overleg met de officier van justitie leidde tot de inval vanmorgen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Provincie:
Blik op 112: