vrijdag, 13. februari 2015 - 16:01 Update: 13-02-2015 19:16

Politie doorzoekt twee woningen na aanhouding OMG-lid bij station Den Bosch

AT rijdt auto OMG-lid klem en verrricht aanhouding voor verboden wapenbezit
Foto: Bon
Den Bosch

Donderdagmiddag heeft een arrestatieteam (AT) van de politie bij het station in 's-Hertogenbosch een 23-jarige man aangehouden. Dit meldt de politie vrijdag.

'De man is lid van de Outlaw Motorcycle Gang Satudarah en wordt verdacht van verboden wapenbezit', aldus de politie. De man werd rond 16.00 uur aan gehouden toen hij in zijn auto voor het station zat. De man werd naar het politiebureau gebracht en daar bleek hij bij zijn fouillering tientallen XTC-pillen op zak te hebben. Deze zijn in beslag genomen.

Mitrailleur en handgranaat

Vervolgens werden door de politie twee woningen in 's-Hertogenbosch doorzocht. In de eerste woning werden een nepvuurwapen en een taser aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. In de tweede woning werden diverse wapens aangetroffen, waaronder een nog werkende mitrailleur uit de tweede wereldoorlog, een steekwapen en een handgranaat. Deze wapens zijn in beslag genomen. Twee vrouwen (50 en 23 jaar oud) die in dit huis wonen zijn aangehouden. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: