donderdag, 19. maart 2015 - 13:34

Politie en Belastingdienst doen onderzoek naar mogelijke fraude door autohandelaar

Politie en Belastingdienst doen onderzoek naar mogelijke fraude door autohandelaar
Foto: MV
Oirschot

De politie en Belastingdienst hebben op donderdag 19 maart op diverse plaatsen in Nederland en Duitsland administratie en auto’s in beslag genomen. De actie was gericht tegen een 39-jarige autohandelaar uit Oirschot.

De politie is eind oktober vorig jaar een integraal strafrechtelijk / financieel onderzoek tegen de man begonnen. Dat gebeurde na informatie die bij de politie binnenkwam. De autohandelaar wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen jaren fraude heeft gepleegd bij in- en verkopen van vooral zeer exclusieve personenauto's.

 

Actiedag

De politie en Belastingdienst zijn donderdag op negen locaties in Nederland en drie locaties in Duitsland geweest. Die hebben allemaal een relatie met de autohandelaar. Het gaat om locaties in Oirschot (5x), Valkenswaard, Tiel, Eindhoven, Culemborg, Aken (2x) en Höxter. Op de meeste plekken nam de politie administratie en gegevensdragers in beslag. Dat zal de komende tijd verder worden onderzocht. De Belastingdienst legde op verschillende locaties beslag op de auto’s wegens openstaande schulden. De Belastingdienst onderzoekt of de af te dragen belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) en de btw-aangiften juist zijn.

 

Geen aanhoudingen

Er is nog niemand gearresteerd maar aanhoudingen worden in het verloop van het onderzoek niet uitgesloten. Aan de actiedag werkten zo'n 120 medewerkers van politie en Belastingdienst mee. De Landmacht ondersteunde met gespecialiseerde zoekteams.

Provincie:
Tag(s):