dinsdag, 12. mei 2015 - 23:05 Update: 13-05-2015 15:47

Politie gaat Binnenhof omsingelen

Politie gaat Binnenhof omsingelen
Foto: EHF
Den Haag

Donderdag 21 mei gaan honderden politiemensen het Binnenhof omsingelen. De politievakbond ACP noemt de actie een 'ultieme poging om de politiek wakker te schudden door een langdurig lawaaiprotest'.

Die dag zullen honderden politiemedewerkers – zowel executief als ondersteunend – het Haagse Binnenhof omsingelen en urenlang luidruchtig aanwezig zijn. Sowieso wordt er live muziek ten gehore gebracht door een mobiele brassband. Daarnaast vindt elk uur één minuut lang een gezamenlijk lawaaiprotest plaats met behulp van sirenes, toeters, trommels en dergelijke. 

Het klapstuk van de actie is een tien minuten durend sireneprotest – de afsluiting van een reeks van tien acties op dit gebied, waarbij het geloei van de sirenes van politievoertuigen elke week één minuut langer duurde. Deze actie begint om 11.50 uur en vindt plaats op het Plein in Den Haag. 

VVD-minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur blijft ook na negen weken actievoeren door de politiebonden weigeren een fatsoenlijk werkgeversaanbod te doen voor een nieuwe CAO Politie. Het kabinet, met name PvdA-minister van Financiën Dijsselbloem, blijft weigeren daarvoor (extra) geld beschikbaar te stellen. En de Tweede Kamer blijft weigeren het kabinet aan te sporen tot meer waardering voor het politiewerk.

Provincie:
Blik op 112: