vrijdag, 15. mei 2015 - 14:11 Update: 15-05-2015 19:02

Politie geeft video vrij van kogelregen bij schietpartij De Clerqstraat

Politie geeft videobeelden vrij schietpartij De Clerqstraat
Foto: Politie
Amsterdam

Vrijdag heeft de politie videobeelden vrijgegeven van het schietincident, waarbij in de nacht van dinsdag 12 mei op woensdag 13 mei een 25-jarige Zaandammer om het leven kwam. Dit meldt de politie vrijdag.

‘Het onderzoeksteam houdt rekening met meerdere scenario’s en is nog steeds op zoek naar de twee verdachten. In het kader van het onderzoek zoekt de politie ook nog een aantal specifieke getuigen’, aldus de politie.

Shishalounge

Er komt kort na 00.15 uur een scooter aanrijden bij de Tapas/Shishalounge Village op de De Clerqstraat, waarna twee mannen gewapend naar binnen gaan. Binnen speelt zich dan iets af wat nog onderwerp van onderzoek is. Om hier duidelijkheid over te krijgen, verzoekt de politie de aanwezigen in de horecaonderneming zich te melden. 

Videobeelden schietpartij

Zij zijn vrij snel na het incident weggegaan, maar kunnen belangrijke informatie voor het onderzoeksteam hebben. Daarna gaan de twee daders naar buiten, waar het latere slachtoffer op dat moment uit een auto stapt. Er wordt in zijn richting geschoten, hij overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen. Op het lichaam van het slachtoffer heeft inmiddels sectie plaatsgevonden. Daarna is het stoffelijk overschot door de Officier van Justitie aan de familie vrijgegeven.

Provincie:
Blik op 112: