zondag, 3. mei 2015 - 15:21 Update: 03-05-2015 15:25

Politie houdt 40-jarige man aan na schietpartij Rotterdam

Politie houdt 40-jarige man aan na schietpartij Rotterdam
Foto: Archief EHF
Rotterdam

In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten na een achtervolging een 40-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij die kort daarvoor plaatsvond op de Hillelaan in Rotterdam. Dit meldt de politie zondag.

Café

De schietpartij vond rond half drie plaats in en rond een café op de Hillelaan. Daar kwamen rond dat tijdstip twee mannen het café binnen en bedreigden het aanwezige personeel en de bezoekers met vuurwapens. Toen enkele bezoekers het café ontvluchtten, schoten de mannen op hen. Ook buiten op straat losten de mannen nog enkele schoten.

Gealarmeerde agenten kwamen direct ter plaatse en korte tijd later zagen zij een man in een auto die voldeed aan het signalement van één van de verdachten. Na een achtervolging kon de man op de Putselaan met behulp van een speciale 'benaderingstechniek gevaarlijke verdachten' worden aangehouden. De man bleek een vuurwapen bij zich te hebben. De verdachte is overgebracht naar het bureau en zit nog vast.

Provincie:
Blik op 112: