zondag, 3. mei 2015 - 17:34 Update: 03-05-2015 17:38

Politie houdt man (36) aan op verdenking van mensensmokkel

Politie houdt man (36) aan op verdenking van mensensmokkel
Foto: Archief EHF
Amersfoort

De politie heeft zaterdag een 36-jarige man uit Bulgarije aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dit meldt de politie zondag.

‘Van de 36-jarige verdachte wordt onderzocht wat zijn betrokkenheid is bij mensensmokkel. Mensenhandel is uitgesloten. Hij is in verzekering gesteld’, aldus de politie.

In de vrachtwagen zaten 8 volwassenen, 7 mannen en 1 vrouw van verschillende nationaliteiten. Vermoedelijke afkomstig uit het Midden-Oosten en Azië. Omdat de inzittenden zich niet konden identificeren wordt hun identiteit onderzocht door de vreemdelingenpolitie. De inzittenden zijn inmiddels in vrijheid gesteld en hen is een asielprocedure aangeboden.

Klopgeluiden

Een melder hoorde klopgeluiden in een vrachtwagen die geparkeerd stond op De Stuwdam. Dit was omstreeks 13.30 uur. Toen de politie de laadbak van de vrachtwagen openmaakte, zaten er acht volwassen personen in de vrachtwagen die uitgeput en oververhit waren. 

De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden. De inzittenden zijn door de politie opgevangen. Zij konden zich niet identificeren. Hun identiteit wordt onderzocht. Het team mensenhandel is bij de zaak betrokken.  

Provincie:
Blik op 112: