dinsdag, 5. mei 2015 - 12:03

Politie houdt man aan in zedenzaak Emmen

foto van aanranding | fbf archief
Foto: fbf archief
Emmen

De politie heeft maandagmiddag een 28-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een zedenmisdrijf in Emmen.

Zaterdagavond rond 22.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat een vrouw in de omgeving van de Houtweg slachtoffer was geworden van een zedenmisdrijf. Agenten troffen het slachtoffer bij de Houtweg aan. Zij werd opgevangen en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Een onderzoek werd gestart en de locatie werd afgezet voor sporenonderzoek. Een onbekende man zou na het misdrijf in een busje of bestelauto (merk/type onbekend) zijn weggereden in de richting van de Rondweg. Via burgernet en diverse andere media is een getuigenoproep gedaan.

De politie heeft sinds zaterdagavond meerdere meldingen van getuigen ontvangen. Zo heeft een getuige het betreffende busje een dag na het zedenmisdrijf zien staan op een parkeerplaats en belde de politie. Het voertuig werd daarop in beslag genomen voor nader onderzoek. Bovendien gaf de verklaring van het slachtoffer een goed beeld van de verdachte. Uiteindelijk heeft een combinatie van feiten en omstandigheden geleid tot de aanhouding. De verdachte is ingesloten voor verhoor. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):