maandag, 2. maart 2015 - 14:14 Update: 02-03-2015 14:17

Politie houdt verdachte (22) reeks schietincidenten Utrechtse Overvecht aan

 Politie houdt verdachte (22) reeks schietincidenten Utrechtse Overvecht aan
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Afgelopen vrijdagavond heeft de politie een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij verschillende schietincidenten in de wijk Overvecht. Dit heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakt.

Donderdag 26 februari werd tussen 18.00 en 18.15 uur in de omgeving van de Rapenburchdreef door een onbekende geschoten. Een passant hoorde een knal, keek en zag een jongeman met een wapen staan. Korte tijd later belde ook een vrouw de politie. 

Zij had in haar woning aan de Rapenburchdreef een knal gehoord, nam poolshoogte en ontdekte een gat in het raam van haar woonkamer. Vrijdag 27 februari iets over 13.00 uur hoorde een man een harde knal terwijl hij op de Theemsdreef aan zijn auto aan het werk was. Het bleek dat er een kogel door zijn ruit was geschoten.

Onderzoek

De politie deed direct groot onderzoek en kreeg in de loop van vrijdagavond een 22-jarige man uit Utrecht in het vizier. Hij werd aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de verschillende schietincidenten op donderdag en vrijdag. De zaak is in onderzoek. De verdachte wordt vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Provincie:
Blik op 112: