dinsdag, 21. april 2015 - 10:29 Update: 21-04-2015 12:31

Politie houdt woensdag langzaamaanactie door Nederland

politie demonstratie
Foto: Archief FBF
Den Haag

Op woensdag 22 april houden de politiebonden een landelijke Zwaan Kleef Aan-actie door Nederland; collega’s in politievoertuigen rijden die dag van Groningen naar Limburg met een snelheid van zestig kilometer per uur. In elke politie-eenheid vormt zich een nieuwe colonne.

Op woensdag 22 april houden de politiebonden een landelijke Zwaan Kleef Aan-actie door Nederland. Om aandacht te vragen voor hun CAO-conflict met de minister van Veiligheid en Justitie zullen collega’s in politievoertuigen die dag van Groningen naar Limburg rijden met een snelheid van zestig kilometer per uur. In elke politie-eenheid vormt zich een nieuwe colonne. Deze estafette-actie zal duren van 7.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds.

De afgelopen weken is in meerdere politie-eenheden een Zwaan Kleef Aan-actie gehouden. Deze acties vonden plaats in gebieden waar de verkeersdruk minder groot was en buiten de spits. Inmiddels zijn de politiebonden gestart met het bedenken en uitvoeren van stevigere acties die minder publieksvriendelijk kunnen zijn. In dat kader wordt op woensdag 22 april in estafettevorm een langzaamaan-actie uitgevoerd door het hele land en gedurende een gehele dag.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):