dinsdag, 24. maart 2015 - 19:07 Update: 24-03-2015 22:37

Politie na achtervolging op Schiphol een vuurwapen en duur horloge 'rijker'

Politie vindt op Schiphol vuurwapen na achtervolging
Foto: Archief EHF
Schiphol

Na een achtervolging over de A4 ter hoogte van Schiphol heeft de politie dinsdag een 23-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van verboden vuurwapenbezit. Dit meldt de politie dinsdag.

‘Een 20-jarige vrouw uit Amsterdam is aangehouden voor negeren van een stopteken en haar horloge van 35.000 euro werd in beslag genomen’, aldus de politie.

Tijdens de surveillance zagen politiemensen een auto rijden waarvan de eigenaar nog een hoog boetebedrag had openstaan. Om te kijken of de eigenaar ook in de auto zat, gaf de politie een stopteken. De auto voldeed hier niet aan en vluchtte met hoge snelheid. 

Op een gegeven moment stopte de auto boven op een afrit. De twee inzittenden zetten het op het lopen. De vrouw werd al vrij snel staande gehouden. De man rende het talud af is na een achtervolging te voet uiteindelijk op de Loevesteinse Randweg op Schiphol aangehouden.

Horloge

Bij nader onderzoek van de weg die de man op zijn vlucht te voet had afgelegd, troffen de agenten een vuurwapen aan. Dit wapen is vermoedelijk afkomstig van de 23-jarige Amsterdammer. De bestuurster had  een horloge ter waarde van 35.000 euro om haar pols. Dit horloge is in beslag genomen. De politie onderzoekt of dit horloge is verkregen met geld dat is verdiend met criminele activiteiten.

De Amsterdammer bleek de auto pas één dag in zijn bezit te hebben en heeft dus niets met het openstaande boetebedrag te maken.

Provincie:
Blik op 112: