dinsdag, 17. februari 2015 - 23:47 Update: 19-02-2015 15:23

Politie onderzoekt dood Nijmegenaar (32) op spoor station Wijchen

Foto van trein NS perron station | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Wijchen

Dinsdagavond is op het station in Wijchen even over 21.30 uur, een persoon om het leven gekomen toen deze door nog onbekende oorzaak op de rails terecht was gekomen en door een naderende trein werd gegrepen.

Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

De politie heeft na het ongeval waarbij een 32-jarige Nijmegenaar om het leven is gekomen, geen drie maar vier personen aangehouden. Dit zijn drie mannen uit Wijchen in de leeftijd van 23 tot 27 jaar en een 24-jarige vrouw uit Nijmegen. Onderzocht wordt wat hun rol is geweest bij de dood van de 32-jarige Nijmegenaar.

In hoofdlijnen zou het volgende zijn gebeurd. In de trein die zou stoppen in Wijchen ontstaat er een conflict tussen twee personen. Zij bellen beiden om versterking die zich dan in Wijchen zouden treffen. Op het station zet de ruzie zich voort en daarbij komen twee personen op de rails terecht. Eén van hen weet er op tijd van af te komen maar de ander wordt vervolgens gegrepen door een naderende trein uit de richting Den Bosch.

De politie startte direct met het onderzoek en getuigen werden opgevangen in de brandweerkazerne waar zij werden opgevangen door medewerkers van slachtofferhulp. Het treinverkeer heeft enkele uren in verband met het onderzoek stilgelegen.

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):