woensdag, 11. februari 2015 - 10:44 Update: 11-02-2015 10:44

Politie onderzoekt reeks branden in Delft

Politie onderzoekt reeks branden in Delft
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Delft

De politie onderzoekt een reeks branden die afgelopen nacht, dinsdag 10 op woensdag 11 februari, in de wijk Tanthof plaatsvonden. De recherche gaat daarbij uit van brandstichting en zoekt getuigen.

Omstreeks 04.00 uur kregen de diverse hulpdiensten de eerste meldingen van een brand op de Eekhoornhof. Vrijwel direct daarop kwam er een melding van een brand op de Tanthofdreef. In het daarop volgende anderhalf uur kwamen vanuit de wijk nog enkele brandmeldingen waarbij ook drie scholen waren betrokken.

Uit onderzoek bleek het een aaneenschakeling van een reeks schoolbranden te zijn. De brandweer rukte massaal uit en kon door alert optreden voorkomen dat de branden oversloegen of de branden konden uitgroeien naar middel- en of grotebrand. Bij de branden raakten de Simon Carmiggeltschool op de Kokmeeuwstraat, de Regenboog op de Kraanvogelstraat en de Ark op de Lepelaarstraat beschadigd. De schade aan het schoolcomplex de Ark is behoorlijk, maar de kinderen kunnen vandaag wel gewoon naar school.

Anderen branden waren bij een kindervolkstuin aan de Tanthofdreef en bij de Eekhoornhof waarbij bouwafval in een tuin in de brand werd gestoken. Ook bij een cafetaria aan de Dasstraat werd brandgesticht. Daar werd een papiercontainer in de brand gestoken.

In vrijwel alle gevallen bleek dat een afvalcontainer tegen de gevel was geplaatst waarna er brand werd gesticht. Om die reden gaat de politie uit van brandstichting. Alle beschikbare politie-eenheden stelden een onderzoek in en zochten de rest van de nacht naar mogelijke dader(s). Dat onderzoek leidde (nog) niet tot een aanhouding. Woensdag 11 februari gaan medewerkers van de Forensische Opsporing onderzoek doen. Een politiehelikopter maakt vanuit de lucht overzichtsfoto's van de branden die allemaal in de wijk Tanthof plaatsvonden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):